fbpx

 906 total views,  2 views today

Wij zetten graag onze klanten in de spotlight, deze keer is dat Evelyne de Jong van LOCALFAVS. Evelyne deelt haar verhaal en ondernemingstips met u en vertelt hoe ZJ Advies haar helpt met zijn boekhouding.

 

Wie ben je en wat voor bedrijf heb je? 

Begin van 2020 startte ik met een nieuw bedrijf. Daarvoor werkte ik voornamelijk als remote social media mentor voor ondernemers. Dit nieuwe bedrijf was iets compleet anders. Met LOCALFAVS (oftewel lokale favorieten) bezorgen we de leukste cadeaus bij jou thuis. We noemen onszelf ook wel een bol.com in het klein, omdat je de keuze hebt uit verschillende cadeaus die je online bestelt.
Maar wat het verschil is, is dat je bij ons het cadeau direct naar de ontvanger verstuurt met daarbij een (handgeschreven) kaartje. En het is ook nog een feestelijk verpakt. We werken ook regelmatig samen met bedrijven die iets leuks zoeken voor hun personeel of als relatiegeschenk. Het leukste vind ik dat er zoveel leuke producten in Nederland te vinden zijn. Ik zoek de pareltjes uit en bundel ze samen tot een leuk cadeaupakket. In het begin heb ik veel pakketjes weggebracht en je ziet dat mensen het oprecht waarderen als ze zo’n leuke verrassing krijgen.

Hoe ben je op het idee gekomen om het bedrijf op te richten?

Ik zag eigenlijk twee trends: support your locals en door corona was er veel vraag naar het online bestellen van cadeaus. Ergens heb ik altijd al liefde gehad voor retail, vandaar dat ik meteen aan de slag ben gegaan om mijn eigen platform op te richten.
Social Media Interactie, mijn andere bedrijf, bestaat al bijna 5 jaar. Dit ben ik begonnen in mijn studietijd. Ik geef voornamelijk tips aan ondernemers die meer uit social media wilde halen. En het was een mooie verlengde van mijn studie International Communication and Media, omdat ik de lesstof meteen in de praktijk kon brengen.

 

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Ik hoop in 5 jaar een mini warehouse te hebben waar de pakketjes ingepakt en verzonden worden. Er zijn zoveel leuke Nederlandse producten, dus waarom zou je een pakket uit China laten overkomen?
Ik hoop dat shoppen in eigen land de norm gaat worden. Zodat de afstand van deur tot deur verkleind wordt, en we daarmee het milieu minder schade toe doen. Als je dan toch een cadeautje wilt geven, zoek dan iets uit wat iemand echt kan gebruiken en dat niet weggegooid wordt. Dat is mijn streven.

 

Waarom heb je ervoor gekozen je boekhouding uit te besteden aan ZJ Advies?

Ik kende Suzan vanuit een mastermind. We besloten een aantal jaren terug om met een groep vrouwen te brainstormen over onze bedrijven. Suzan vertelde mij over haar boekhouding bedrijf en omdat boekhouding mij vaak onnodig stress gaf, besloot ik iemand te zoeken aan wie ik het kon uitbesteden.
ZJ Advies is een betrouwbare partij om mee samen te werken. Ze beantwoorden vragen snel en correct. Ik kan bij ze terrecht voor slimmigheidjes en btw-weetjes, wat voor mij heel fijn is. Dan kan ik mij richten op mijn core business: mijn cadeauboxen bedrijf en remote social media coaching.

 

Welke tip wil je meegeven aan startende ondernemers?

Wat ik vaak terughoor is dat mensen wachten op het juiste moment om een bedrijf te starten. Er moet genoeg geld in het laadje zitten of ze hebben het concept nog niet volledig uitgedacht. Zonde, want dan blijft je idee misschien 10 jaar door je hoofd spoken.
Gewoon doen!
Ik ben zelf meer een doener wat dat betreft. Zo kom je problemen tegen in de loop van het ondernemen. Maar eerlijk gezegd, problemen kom je ook tegen als je alles wel al hebt uitgedacht. Je kan alles zoveel mogelijk proberen uit te denken, maar wat als je al die energie en tijd daarin hebt gestoken, en het toch anders moet? Zonde!
Doelgroep- en concurrentie onderzoek
Wat ik zou aanraden is om te onderzoeken of er uberhaupt behoefte is vanuit de markt voor jouw concept. Soms ben je zelf zo enthousiast over jouw concept, dat je vergeet of mensen er wel op zitten te wachten. Een doelgroeponderzoek is daarom slim! Net zoals een concurrentie analyse.
Houd je klanten dichtbij
Verder is het erg belangrijk om je klanten dichtbij je te houden. Ik voeg mijn zakelijke klanten standaard toe op LinkedIn, consumenten probeer ik op te zoeken op Instagram. Dit doe ik zodat ik in hun visier blijf, en natuurlijk ook omdat ik het onwijs leuk vind om te zien wat zij doen. Zo blijf je betrokken bij elkaar. Om de band tussen jou en je klant te vergroten kan je bijvoorbeeld een relatiegeschenk kopen om ze te bedanken voor de samenwerking.
Wees sociaal
Als social media coach raad ik iedereen aan om niet alleen maar te zenden op social media. Dat is iets wat echt vaak fout gaat. Na een tijdje reageren mensen niet meer, omdat ze weten dat ze toch geen reactie van je krijgen. Dus wat is dan de toegevoegde waarde om daarmee door te gaan?
Ik snap ook dat het erbij inschiet om elke dag op social media te zitten, maar probeer tenminste een paar keer per week actief berichtjes achter te laten bij jouw doelgroep. En je hoeft echt niet elke dag iets op social media te zetten. Alleen als het echt wat toevoegt. Ik deel regelmatig tips op Instagram en Facebook, om ondernemers verder te helpen. Voel je welkom om met mij te connecten via LinkedIn of mijn andere socials.

 

Boekhouding uitbesteden aan ZJ Advies

Wilt u net als Evelyne ook je boekhouding uitbesteden aan ZJ Advies? Als ondernemer kunt u de boekhouding en belastingaangifte al vanaf 69 euro (excl. btw) per maand uitbesteden aan ZJ Advies. Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk onze tarieven. U kunt ons ook op Facebook volgen om op de hoogte te blijven van het laatste fiscale nieuws. 

Omzet en winst; wat is het verschil?

Omzet en winst zijn twee termen die u als ondernemer erg vaak hoort en die ook van groot belang zijn. Daarom is het belangrijk om te weten wat deze twee termen betekenen maar ook wat het verschil is tussen omzet en winst. Wij zullen dat voor u uitleggen met duidelijke...

Tijdelijke voorziening inkomensondersteuning voor zzp en mkb

  Afgelopen dinsdag werd door het kabinet bekend gemaakt dat er een tijdelijke voorziening inkomensondersteuning komt voor zzp'ers en het mkb die getroffen zijn door de coronacrisis. In dit blog houden wij de nieuwste updates bij over wat er bekend is over deze...

Alle informatie over een vennootschap onder firma (vof)

Wanneer u een bedrijf begint dient u de keuze te maken wat voor rechtsvorm uw bedrijf wordt. Wanneer u alleen een bedrijf begint is dit vaak een eenmanszaak of een BV. Wanneer u met meerdere personen een bedrijf begint dan is een vennootschap onder firma, ook wel vof...

Fiscale oudedagsreserve (FOR) voor zzp’ers

Als ondernemer is het belangrijk dat u ook nadenkt over uw pensioen, u moet dat namelijk zelf regelen naast uw AOW. De fiscale oudedagsreserve is een uitkomst voor zzp'ers. Met deze regeling kan u op een voordelige manier sparen voor uw pensioen. Wij leggen u uit hoe...

Hoe vitaal is uw bedrijf? Doe de gratis scan

Heeft u een MKB-bedrijf gevestigd in Flevoland en bent u benieuwd hoe vitaal uw organisatie is? Het MKB Schakelteam heeft een vitaliteitsscan ontwikkeld, waarmee direct helderheid ontvangt over hoe u ervoor staat op de zes thema’s: strategie; organisatie; personeel;...

Zakelijke kosten maken om het kosten maken

Laatst belde een zzp’er mij op met de volgende vraag: “Van mijn collega had ik gehoord dat ik meer kosten moet maken, hoe kan ik meer kosten maken?’’. Ik vind dat altijd een lastige vraag om te beantwoorden, omdat je moet voorkomen dat je als zzp’er kosten gaat maken...

read more

Hoe vitaal is uw bedrijf? Doe de gratis scan

Heeft u een MKB-bedrijf gevestigd in Flevoland en bent u benieuwd hoe vitaal uw organisatie is? Het MKB Schakelteam heeft een vitaliteitsscan ontwikkeld, waarmee direct helderheid ontvangt over hoe u ervoor staat op de zes thema’s: strategie; organisatie; personeel;...

read more

Pensioen voor ondernemers

Wanneer u op de AOW-leeftijd stopt met werken ontvangt u een basispensioen vanuit de overheid. Als u in loondienst werkt bouwt u soms via uw werkgever nog extra pensioen op, als ondernemer moet u dit zelf regelen. Voor het regelen van uw pensioen als ondernemer hebben...

read more